Система Владельческого Финансового Контроля

Розсилка новин

27.02.2019

Чи може ФОП у своїй діяльності використовувати рахунок фізособи

Газета «Приватний підприємець»

Фізособи мають право відкривати рахунки для здійснення підприємницької, незалежної професійної діяльності та для власних потреб.

Чи може ФОП використовувати поточний розрахунковий рахунок, відкритий на фізособу, для проведення операцій, пов'язаних зі здійсненням підприємницької діяльності, роз’яснюється в Базі знань ЗІР, категорія 135.06.

Особа, яка відкриває рахунок фізособі (власник рахунку/представник власника рахунку/особа, яка відкриває рахунок на користь третьої особи), зобов'язана письмово повідомити банк про наявність або відсутність у власника рахунку статусу підприємця або особи, яка провадить незалежну професійну діяльність (абз. 2 п. 1.14 гл. 1

Інструкції, затвердженої постановою Правління НБУ від 12.11.2003 р. № 492).

Забороняється використовувати поточні рахунки фізосіб для проведення операцій, пов'язаних зі здійсненням підприємницької та незалежної професійної діяльності.

За поточними рахунками в національній валюті фізосіб-резидентів здійснюються всі види розрахунково-касових операцій відповідно до умов договору та вимог законодавства України, які не пов'язані зі здійсненням підприємницької діяльності (п. 7.8 гл. 7 Інструкції).

Як відкрити ПП (приватного підприємця) в Україні

Уголок потребителя

Новий випуск газети!

• Робоче місце в салоні: здаємо (беремо) в оренду