Розсилка новин

05.03.2019

Хто сплачує орендну плату в разі суборенди

Газета «Приватний підприємець»

Платником орендної плати є орендар земельної ділянки, об'єктом оподаткування – земельна ділянка, надана в оренду. Хто є платником орендної плати за земельні ділянки державної й комунальної власності та повинен подавати податкову декларацію з плати за землю, якщо ФОП, що орендує земельну ділянку, уклав договір суборенди на цю земельну ділянку, роз’яснюється в Базі знань ЗІР, категорія 112.01.

Орендована земельна ділянка або її частина може передаватися орендарем у суборенду без зміни цільового призначення, якщо це передбачено договором оренди або за письмовою згодою орендодавця (крім випадків, визначених законом).

Оскільки плата за землю справляється у формі земельного податку та орендної плати, а платником орендної плати є орендар земельної ділянки, ФОП, що орендує земельну ділянку та уклав договір суборенди на цю земельну ділянку, сплачує орендну плату за неї та подає податкову декларацію з плати за землю за її місцем розташування.

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Ми на Facebook