Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




11.03.2019

Послаблення у сферi ЗЕД

Газета «Приватний підприємець»

НБУ запровадив низку додаткових послаблень для юридичних і фізичних осіб у сфері зовнішньоекономічної діяльності. Згідно з постановою Правління НБУ від 06.02.2019 р. № 35 скасовано вимогу попереднього резервування коштів у гривні для подальшої купівлі валюти (режим Т+1).

Крім того, розмір обов’язкового продажу валютних надходжень для суб’єктів господарювання з 1 березня 2019 року становитиме 30% (на сьогодні – 50%).

Нацбанк також надав можливість населенню проводити операції з онлайн-продажу іноземної валюти та банківських металів на суму до 150 000 грн не в операційний, а в календарний день. Це означає, що онлайн-купівля валюти через інтернет-банкінг і мобільні додатки доступна громадянам у режимі 24/7.

Водночас НБУ заборонив суб’єктам господарювання та населенню переводити іноземну валюту з метою надання кредитів (позик), здійснення інвестицій або розміщення на банківських рахунках до офшорних зон, до держав-агресорів/держав-окупантів, і країн, які не виконують/неналежно виконують рекомендації FATF.

Розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму на 2019 рік

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 3302

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне