Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




28.03.2019

Переказ коштів через ПТКС

Газета «Приватний підприємець»

Як роз’яснює НБУ в листі від 29.01.2019 р. № 57-0007/5109, переказ коштів – це рух певної суми коштів із метою її зарахування на рахунок отримувача або видавання йому в готівковій формі. Переказ коштів умовно поділяється на три етапи: ініціювання переказу, виконання переказу та завершення переказу.

Внесення готівки для подальшого переказу за допомогою платіжних пристроїв (до яких належать і програмно-технічні комплекси самообслуговування (ПТКС)) є одним із шляхів ініціювання переказу коштів. На цій підставі, а також у зв’язку з тим, що відповідно до закону діяльність із переказу коштів є фінансовою послугою, Нацбанк вважає, що надання можливості користувачам ініціювати переказ коштів (зокрема, за допомогою ПТКС) – це надання послуги з переказу коштів.

Крім того, НБУ вважає, що під час здійснення операцій комерційних агентів банків та небанківських фінустанов із приймання готівки для подальшого її переказу з використанням ПТКС (за винятком ПТКС, які надають можливість користувачеві здійснювати виключно операції отримання коштів) повинні застосовуватися РРО.

Як повідомляє ДФС в ІПК від 05.03.2019 р. № 902/6/99-99-14-05-01-15/ІПК, якщо підприємець використовує ПТКС (автомати з продажу товарів (послуг)), які мають можливість розрахунку за допомогою безконтактної технології оплати PayPass, такі ПТКС мають бути фіскалізовані.

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 4593

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне