Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




05.07.2019

Бізнесу дозволили розраховуватися картками за договорами ЗЕД

Газета «Приватний підприємець»

Реагуючи на численні звернення українського бізнесу, НБУ дозволив суб’єктам господарювання розраховуватися за торговельними зовнішньоекономічними договорами як валютними, так і гривневими платіжними картами, якщо операція не перевищує 150 тис. грн. Для цього ухвалено постанову Правління НБУ від 13.06.2019 р. № 77, що набула чинності з 14.06.2019 р.

Зміни внесені до Положення про здійснення операцій із валютними цінностями, затвердженого постановою Правління НБУ від 02.01.2019 р. № 2, полягають вони в такому:

“суб’єкти господарювання – резиденти (юридичні особи та фізичні особи – підприємці) мають право здійснювати розрахунки за зовнішньоекономічним договором (контрактом, угодою, іншим документом, що застосовується в міжнародній практиці та може вважатися договором) з експорту/імпорту товарів за допомогою електронного платіжного засобу, якщо операція за одним таким договором в один операційний день не перевищує незначний розмір”.

Під незначним розміром валютної операції треба розуміти розмір валютної операції (в еквіваленті за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим НБУ на дату операції), який менше від розміру, установленого для фінансових операцій, що підлягають обов’язковому фінмоніторингу. Наразі – це 150 тис. грн.

Розміри мінімального та максимального ЄСВ для підприємців 2019 року

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1545

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне