Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




09.08.2019

Розрахунки з нерезидентами платiжними картками

Газета «Приватний підприємець»

З 14 червня 2019 року суб’єкти господарювання згідно з постановою Правління НБУ від 13.06.2019 р. № 77 мають право здійснювати розрахунки за допомогою електронного платіжного засобу з нерезидентами за зовнішньоекономічними контрактами. (Про це писали в “Приватному підприємцеві” № 12, 2019 р., с. 7.)

НБУ в листі від 21.06.2019 р. № 40-0006/32346 роз’яснює, що суб’єкти господарювання – резиденти (юрособи та ФОП) мають право здійснювати розрахунки за зовнішньоекономічними договорами за допомогою електронного платіжного засобу, якщо операція за одним таким договором в один операційний день не перевищуватиме незначного розміру. Зовнішньоекономічним договором може бути контракт, угода, інший документ, що застосовується в міжнародній практиці та може вважатися договором.

Під незначним розміром валютної операції варто розуміти розмір валютної операції (в еквіваленті за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим НБУ на дату здійснення операції), який є меншим, ніж розмір, що установлений для фінансових операцій, що підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу (менший за 150 тис. грн).

Фінансова операція підлягає обов’язковому фінансовому моніторингу, зокрема, у разі якщо сума, на яку вона здійснюється, дорівнює чи перевищує суму в іноземній валюті, банківських металах, інших активах, еквівалентну 150 тис. грн.

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Як відкрити ПП (приватного підприємця) в Україні

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1821

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне