Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




30.09.2019

Зміни до Порядку розгляду скарг у сфері держреєстрації

Газета «Приватний підприємець»

Кабмін постановою від 04.09.2019 р. № 831 вніс зміни до Порядку розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Постанова набула чинності 05.09.2019 р.

Внесення змін стало потрібним, адже у всіх владних структурах поступово запроваджується електронний документообіг. Отже, разом з іншими змінами передбачено, що скарга на рішення, дії або бездіяльність суб’єкта оскарження реєструється в день її надходження суб’єктом розгляду скарги. Реєстрація скарги, поданої в електронній формі, здійснюється за умови підписання її скаржником або його представником з використанням кваліфікованого електронного підпису.

У разі подання скарги в електронній формі до скарги додаються копії документів, передбачених Законами “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” та “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань” , виготовлені шляхом сканування, з обов’язковим накладенням скаржником або його представником кваліфікованого електронного підпису.

газета Приватний підприємець

Копії рішення, ухваленого за результатом розгляду скарги, висновків комісії, засвідчені в установленому законодавством порядку, надсилаються скаржникові, суб’єктові оскарження, а також заінтересованим особам, які взяли участь у розгляді скарги по суті, не пізніше від наступного робочого дня із дня ухвалення рішення.

Крім цього, визначено, що рішення, ухвалене за результатом розгляду скарги, висновки комісії зі знеособленими персональними даними щодо наведених суб’єктів та об’єктів, зазначених у Законі “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, підлягають оприлюдненню на офіційному вебсайті Мін’юсту не пізніше від наступного робочого дня з дня ухвалення рішення.

Реєстрація підприємців

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1510

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне