Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




29.07.2020

Чи є працівники, які оздоровлюються на базі відпочинку, платниками турзбору?

Газета «Приватний підприємець»

Платниками турзбору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення ради про встановлення турзбору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі). Такими місяцями згідно з пп. 268.5.1 ст. 268 ПКУ, зокрема, є будинки відпочинку, туристичні бази, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади.

Чи є платниками турзбору працівники, які перебувають у трудових відносинах із роботодавцем, та члени їхніх сімей, які оздоровлюються на базі відпочинку, що належить такому роботодавцеві, роз’яснюється в Базі знань категорія 125.01.

До послуг із тимчасового розміщення (проживання) не належить розміщення юридичною особою своїх працівників, зокрема в засобі розміщення, що їй належить (п. 4 Порядку надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), затвердженого постановою КМУ від 15.03.2006 р. № 297).

Отже, проживання працівників, які оздоровлюються на базі відпочинку, що належить працедавцеві, не належить до послуг із тимчасового проживання, тож не є підставою для справляння турзбору. Працівники не є платниками турзбору.

Водночас члени сімей таких працівників сплачують турзбір на загальних підставах, оскільки на них не поширюється дія п. 4 Порядку № 297.

Як відкрити ПП (приватного підприємця) в Україні

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1646

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне