Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




30.10.2020

Чи може фізособа, яка отримала КЕП, скористатися ним для подання звітності в електронній формі як ФОП?

Газета «Приватний підприємець»

Подання електронних документів здійснюється платниками податків відповідно до норм ПКУ та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557, на підставі договору про визнання електронних документів (далі – Договір). Такий Договір укладається загалом шляхом надсилання будь-якого електронного документа, який надійшов у встановленому форматі (стандарті) з дотриманням вимог законодавства щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг і прийнятий вперше органом контролю.

Автор створює електронні документи із зазначенням всіх обов'язкових реквізитів та з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису (КЕП) чи печатки, керуючись Порядком № 557, а також Договором (крім фізосіб, які не є самозайнятими особами) (абз. 1 п. 2 р. II Порядку N 557).

КЕП – удосконалений електронний підпис, який створюється з використанням засобу КЕП і базується на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа.

Сертифікат відкритого ключа – електронний документ, який засвідчує належність відкритого ключа фізичній або юридичній особі, підтверджує її ідентифікаційні дані та/або надає можливість здійснити автентифікацію вебсайту.

Чи може фізособа, яка отримала КЕП, скористатися ним для подання звітності в електронній формі як самозайнята особа (ФОП, фізособа, яка здійснює незалежну професійну діяльність), роз’яснюється в Базі знань категорія 129.03.

Автор має право отримати кваліфіковану електронну довірчу послугу у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Фізичні особи, які не є самозайнятими особами, автоматично вважаються СЕД та мають право подавати електронні документи до органів контролю виключно з використанням КЕП.

Фізособа, яка отримала КЕП у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, у визначеному законодавством порядку за умови приєднання до Договору, може скористатися ним для подання звітності в електронній формі як самозайнята особа (ФОП, фізособа, яка здійснює незалежну професійну діяльність) за наявності чинного Договору.

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2909

Новий номер!

  • Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне