Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




30.11.2020

Щодо відповідальності в разі спотворення даних, які містяться на контрольній стрічці РРО

Газета «Приватний підприємець»

Контрольна стрічка – це копії розрахункових документів, послідовно сформованих РРО, що надруковані або створені в електронній формі таким РРО, а також копії фіскальних звітних чеків у разі створення контрольної стрічки в електронній формі (ст. 2 Закону України від 06.07.95 р. № 265/95-ВР).

Яка передбачена відповідальність для СГ у разі, якщо контрольну стрічку не надруковано або не створено в електронній формі на РРО та/або ПРРО або виявлено спотворення даних, які містяться на контрольній стрічці, роз’яснюється в Базі знань, категорія 109.20.

У цьому разі до суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням відповідних органів контролю застосовуються фінансові санкції в розмірі 30 нмдг (510 грн).

Водночас посадові особи та працівники торгівлі, громадського харчування та сфери послуг за порушення вимог цього Закону притягуються органами контролю до адміністративної відповідальності.

Порушення встановленого законом порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, згідно зі ст. 155 прим. 1 КУпАП, тягне за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від двох до п'яти нмдг (від 34 до 85 грн) і на посадових осіб – від п'яти до десяти нмдг (від 85 до 170 грн). За дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі самі порушення, тягне за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від п'яти до десяти нмдг (від 85 до 170 грн) і на посадових осіб – від десяти до двадцяти нмдг (від 170 до 340 грн).

Отже, у разі якщо контрольну стрічку не надруковано або не створено в електронній формі на РРО та/або ПРРО або виявлено спотворення даних про проведені розрахункові операції, інформація про які міститься на такій контрольній стрічці, до СГ, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), застосовується фінансова та адміністративна відповідальність.

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 3018

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне