Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




03.02.2021

Погашення податкового боргу власними коштами або з банківської картки фізособи

Газета «Приватний підприємець»

Сплата податків та зборів здійснюється в готівковій або безготівковій формі, крім випадків, передбачених ПКУ або законами з питань митної справи (п. 35.2 ст. 35 ПКУ).

Джерелами самостійної сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу платника податків є будь-які власні кошти, у тому числі ті, що отримані від продажу товарів (робіт, послуг), майна, випуску цінних паперів, зокрема корпоративних прав, отримані як позика (кредит), та з інших джерел, з огляду на особливості, визначені ст. 87 ПКУ, а також суми надміру сплачених платежів до відповідних бюджетів (абз. 1 п. 87.1 ст. 87 ПКУ).

Чи може ФОП або фізособа, яка здійснює незалежну профдіяльність, сплатити грошове зобов'язання або погасити податковий борг (крім ЄСВ) не через поточний рахунок, а власними коштами як фізособа або з банківської картки фізособи, роз’яснюється в Базі знань, категорія 129.04.

Суб'єкти господарювання, які відкрили поточні рахунки в банках і зберігають на них свої кошти, здійснюють розрахунки за своїми грошовими зобов'язаннями, що виникають у господарських відносинах, у безготівковій формі, а також у готівковій формі з дотриманням обмежень та в порядкові, передбаченому законодавством України (п. 4 р. II Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. № 148).

Отже, джерелами сплати грошових зобов'язань або податкового боргу платників податків ФОП або фізособи, яка здійснює незалежну профдіяльність, є будь-які власні кошти.

Сплату грошового зобов'язання або погашення податкового боргу ФОП або фізособа, яка провадить незалежну профдіяльність, може здійснювати як власними коштами, так і з банківської картки фізичної особи.

http://chp.com.ua/ua/vazhno-znat/item/71351-rozmiri-minimalnogo-ta-maksimalnogo-esv-dlya-fop-2021-roku

http://chp.com.ua/ua/vazhno-znat/item/71277-rozmiri-minimalnoji-zarplati-ta-prozhitkovogo-minimumu-na-2021-rik

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2839

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне