Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




29.06.2021

Щодо виправлення помилок у Декларації єдинника

Газета «Приватний підприємець»

Податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця затверджено наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. № 578 (у редакції наказу Мінфіну від 09.12.2020 р. № 752) (далі – Декларація).

Як ФОП – платники ЄП першої та другої груп можуть виправити інформацію щодо фіксованої суми щомісячних авансових внесків та обсягу отриманого доходу, відображену в р. II та III "Показники господарської діяльності" Декларації платника ЄП – ФОП, якщо такі виправлення не впливають на суму податкових зобов'язань, роз’яснюється в Базі знань, категорія 107.01.07.

Самостійне виправлення помилок у р. II та III Декларації можна здійснити шляхом подання за звітний період нової Декларації з позначкою "Звітна нова" до закінчення граничного терміну подання Декларації за такий самий звітний період або подання в наступних податкових періодах уточнюючої Декларації відповідно до ст. 50 р. II ПКУ.

Отже, ФОП – платники єдиного податку першої та другої груп можуть самостійно виправити інформацію щодо фіксованої суми щомісячних авансових внесків та обсягу отриманого доходу, відображених у р. II та III, якщо такі виправлення не впливають на суму податкових зобов'язань, шляхом подання Декларації:

– з позначкою "Звітна нова" до закінчення граничного терміну подання Декларації за відповідний звітний період;

– з позначкою "Уточнююча" після закінчення граничного терміну подання Декларації за відповідний звітний період, зазначивши правильні показники в р. II, III та рядку 08 р. V Декларації. До того ж р. IV "Визначення податкових зобов'язань у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок" Декларації заповнювати не потрібно.

http://chp.com.ua/ua/vazhno-znat/item/71419-stavki-edinogo-podatku-2021

http://chp.com.ua/ua/vazhno-znat/item/71277-rozmiri-minimalnoji-zarplati-ta-prozhitkovogo-minimumu-na-2021-rik

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2232

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне