Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




06.08.2021

Звітність із ЄСВ у разі припинення ФОП-єдинника

Газета «Приватний підприємець»

Платники зобов'язані подавати звітність про нарахування ЄСВ у розмірах, визначених відповідно до Закону України від 08.07.2010 р.№ 2464-VI, зокрема в складі звітності з єдиного податку в строки та порядку, установлені ПКУ.

Чи має ФОП-єдинник,що є платником ЄСВ, у разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП після 01.04.2021 р., подавати додаток 1 "Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску" в складі податкової декларації платника єдиного податку –фізичної особи – підприємця за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 19.06.2015 р.№ 578 (у редакції наказу Мінфіну від 09.12.2020 р. № 752), роз’яснюється в Базі знань, категорія 201.06.

Останнім періодом, за який потрібно обчислити та сплатити ЄСВ, буде період із дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця, у якому здійснено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності включно (ч.8 ст. 9 Закону № 2464).

Згідно з приміткою 7додатка 1 до Декларації в разі держреєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП-єдинники в р. 5 "Тип форми" додатка 1 проставляють позначку "після припинення", у р. 6 – дату державної реєстрації припинення.

Водночас у разі подання Декларації за останній податковий (звітний) період (квартал, півріччя, три квартали), на який припадає дата держреєстрації припинення, єдинник звільняється від обов'язку подання Декларації в строк, визначений для річного податкового (звітного періоду) (примітка 2 до Декларації).

З огляду на викладене, у разі держреєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП-єдинника, що є платником ЄСВ, після 01.04.2021 р., така особа зобов'язана подати додаток 1 з типом форми "після припинення" в складі Декларації в строк протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу або до закінчення такого звітного періоду, на який припадає дата припинення підприємницької діяльності, та протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, сплатити ЄСВ.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 3203

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне