Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




20.08.2021

Документ для застосування податкової соцпільги для студента

Газета «Приватний підприємець»

Учень, студент, аспірант, ординатор, ад'юнкт має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги (ПСЛ) у розмірі 150% суми пільги, яка визначенапп. 169.1.1 ст. 169 ПКУ.

Який підтверджуючий документ повинен надати роботодавцю учень, студент, аспірант, ординатор, ад'юнкт для застосування підвищеної ПСЛ до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати, роз’яснюється в Базі знань, категорія 103.08.03.

Податкова соцпільга не може бути застосована до заробітної плати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового чи майнового (речового) забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад'юнктів, військовослужбовців, що виплачуються з бюджету.

Отже, для застосування підвищеної ПСЛ до нарахованих доходів у вигляді зарплати учень, студент, аспірант, ординатор, ад'юнкт повинен надати роботодавцю довідку з навчального закладу або наукової установи про те, що він там навчається та не отримує стипендію з бюджету.

http://chp.com.ua/naemnye-rabotniki/zarplata

http://chp.com.ua/vazhno-znat/item/71350-nalogovaya-sotsialnaya-lgota-v-2021-godu

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1611

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне