Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




26.08.2021

Е-паспорт під час проведення процедури реєстрації платників податків

Під час проведення процедури реєстрації платників податків фізособа може пред’являти е-паспорт або е-свідоцтво про народження через портал «Дія»

Газета «Приватний підприємець»

Е-паспорт – паспорт громадянина України у формі електронного відображення інформації, що міститься в паспорті громадянина України у формі картки, оформленому засобами Єдиного державного демографічного реєстру (далі – Реєстр), разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом), а також інформації про місце проживання (за наявності).

Е-паспорт для виїзду за кордон – паспорт громадянина України для виїзду за кордон у формі електронного відображення інформації, що міститься в паспорті громадянина України для виїзду за кордон, оформленому засобами Реєстру, разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом), а також інформації про місце проживання та податковий номер (реєстраційний номер облікової картки платників податків із Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр)) (за наявності).

Чи може ФО – громадянин України під час проведення процедури реєстрації, унесення змін, а також під час видачі документа, що засвідчує реєстрацію в ДРФО – платників податків, пред’являти е-паспорт або е-свідоцтво про народження через портал «Дія», роз’яснюється в Базі знань, категорія 116.09.

Документи, що надсилаються для проведення реєстрації, унесення змін, отримання картки платника податків або відомостей із Держреєстру в електронній формі, оформлюються згідно з вимогами законодавства у сфері електронних довірчих послуг, електронного документообігу. Такі документи фізичні особи – платники податків можуть подати засобами телекомунікацій, зокрема засобами електронного кабінету або засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг "Портал Дія" (п. 4 р. III Положення, затвердженого наказом Мінфіну від 29.09.2017 р. № 822).

Правила, порядок та строки розгляду органами контролю документів, поданих в електронній формі, є такими самими, як і для документів, поданих у паперовій формі.

http://chp.com.ua/vazhno-znat/item/71277-razmery-minimalnoj-zarplaty-i-prozhitochnogo-minimuma-na-2021-god

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1402

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне