Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




02.09.2021

Щодо визначення доходу ФОП-єдинника

До доходу ФОП-єдинника включаються всі кошти, які отримуються платником єдиного податку на поточний рахунок

Газета «Приватний підприємець»

Доходом ФОП–платника ЄП є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ст. 292 ПКУ. До доходу не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати й відшкодування, доходи у вигляді бюджетних грантів, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності.

Чи включається повторно до доходу ФОП – платника ЄП (першої – третьої груп) сума доходу, отримана в готівковій формі від продажу товарів (робіт, послуг) та відображена в обліку доходів під час її отримання, у разі внесення її на поточний рахунок, що відкритий для здійснення підприємницької діяльності, роз’яснюється в Базі знань, категорія 107.01.03.

Платники ЄП першої – третьої груп повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій) (п. 291.6 ст. 291 ПКУ).

Датою отримання доходу платника ЄП є дата надходження коштів єдиниковів грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання єдиником акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг) (п. 292.6 ст. 292 ПКУ).

ФОП –платники ЄП першої та другої груп і платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками ПДВ, ведуть облік у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів.

ФОП–платники ЄП третьої групи, які є платниками ПДВ, ведуть облік у довільній формі шляхом помісячного відображення доходів та витрат.

Облік доходів та витрат може вестися в паперовій та/або електроннійформі.

Отже, до доходу ФОП-єдинника включаються всі кошти, які отримуються платником єдиного податку на поточний рахунок, що відкритий для здійснення підприємницької діяльності, зокрема кошти, отримані платником єдиного податку в готівковій формі та внесені на його поточний рахунок.

>http://chp.com.ua/vazhno-znat/item/71419-stavki-edinogo-naloga-2021

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Comments   

# AAS 2021-09-02 15:36
А как же с разъяснением Головного управління ДПС
у Дніпропетровській області:
02.03.2021
Внесені на розрахунковий рахунок власні кошти ФОП до складу доходу не включаються
http://chp.com.ua/all-news/item/72264-vneseni-na-rozrakhunkovij-rakhunok-vlasni-koshti-fop-do-skladu-dokhodu-ne-vklyuchayutsya
Reply | Reply with quote | Quote
# Дудник С. М. 2021-09-03 08:19
речь идёт о разных системах налогообложения. Вопрос задан в тему о единщиках, при этом ссылка в вопросе - об общесистемщиках.
Reply | Reply with quote | Quote
Количество просмотров: 4433

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне