Розсилка новин

17.12.2020

Робота банківської системи на свята

Газета «Приватний підприємець»

У зв’язку із завершенням банківською системою України операцій 2020 року правління НБУ в постанові від 16.12.2020 р. № 159 повідомляє про регламент роботи системи електронних платежів НБУ та порядок роботи банківської системи України в період завершення звітного року.

Також читайте! Як будуть працювати банки на новорічні свята

Зважаючи на розпорядження КМУ від 30.09.2020 р. № 1191-р “Про перенесення робочих днів у 2021 році”, перенести день роботи банківської системи України:

з п’ятниці 8 січня 2021 року на суботу 16 січня 2021 року.

30 грудня 2020 року СЕП працює до 24:00. Валютний ринок України, депозитарій НБУ та інші системи НБУ працюють у звичайному режимі.

Офіційний курс гривні до іноземних валют та облікова ціна банківських металів, установлений/розрахована НБУ 30 грудня 2020 року, діятимуть із 31 грудня 2020 року до 4 січня 2021 року (включно).

31 грудня 2020 року до 13:00 через СЕП здійснюються лише платежі між банківськими установами, підпорядкованими одній юридичній особі, а також платежі від учасників СЕП до НБУ та органів Державної казначейської служби й платежі від НБУ та органів Державної казначейської служби на адресу всіх учасників СЕП. Валютний ринок України працює з огляду на особливості роботи СЕП, викладені в регламенті. Банківський день у СЕП закінчується о 13:00.

Першого січня 2021 року банківський день у СЕП починається о 9:00 із датою банківського дня 4 січня 2021 року.

У період з 1 до 3 січня 2021 року (включно) банки не здійснюють операцій із купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти на валютному ринкові України, зокрема зі своїми клієнтами; операційний день депозитарію НБУ не розпочинається.

Четвертого січня 2021 року банківська система України працює у звичайному режимі.

У період із 7 до 10 січня 2021 року (включно) міжбанківські перекази через СЕП здійснюються з датою банківського дня 11 січня 2021 року.

16 січня 2021 року міжбанківські перекази через СЕП здійснюються з датою банківського дня 16 січня 2021 року.

17 січня 2021 року міжбанківські перекази через СЕП здійснюються з датою банківського дня 18 січня 2021 року.

У період із 1 до 3 та із 7 до 10 січня 2021 року банки в разі потреби можуть здійснювати касові операції. Водночас банки в цей період мають забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів.

газета Приватний підприємець

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Ми на Facebook