Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




23.08.2018

Декретний лікарняний і донарахування ЄСВ

Газета «Приватний підприємець»

Допомога по вагітності та пологах є базою нарахування єдиного внеску(абз. 2 п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону від 08.07.2010 р. № 2464). Якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної зарплати, установленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної зарплати, установленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), і ставки ЄСВ (ч. 5 ст . 8 Закону № 2464).

У Базі знань «ЗІР», категорія 301.09, роз’яснюється, чи застосовується відповідальність до працедавця, який різницю між розміром мінімальної зарплати та фактично нарахованою сумою допомоги по вагітності та пологах за останній місяць лікарняного зазначив у звіті з ЄСВ за звітний період, на який той припадає.

Відомості про суми нарахованої заробітної плати (доходу) працівникові у звітному місяці відображаються в таблиці 6 додатка 4 з ЄСВ. Причому вся сума допомоги по вагітності та пологах відображається в місяці його нарахування з помісячною розбивкою. Різниця між розміром мінімальної зарплати і фактично нарахованим доходом за звітний місяць зазначається в графі 10 із кодом типу нарахувань 13.

Якщо підприємець зробив і відобразив донарахування ЄСВ за попередні звітні періоди лікарняного по вагітності та пологах у звітності за останній місяць, на який припадає такий лікарняний, відповідальність до нього не застосовується. До того ж використовується код типу нарахувань 13, якщо інші доходи не нараховувалися.

Заробітня плата

Наймані працівники

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 6613

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне