Розсилка новин

17.09.2018

Відображення переведення працівника в таблиці 5 додатка 4 щодо ЄСВ

Газета «Приватний підприємець»

Першого серпня 2018 року набув чинності наказ Мінфіну від 15.05.2018 р. № 511, яким у новій редакції викладено Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвер-джений наказом від 14.04.2015 р. № 435. Уперше відзвітувати за новою формою працедавці мають за серпень (граничний термін не пізніше ніж 20-го вересня).

Більшість змін стосується таблиці 5 додатка 4 звіту з ЄСВ. Зокрема, працедавці зобов'язані подавати таблицю 5 в разі переведення працівника на іншу посаду. У "Приватному підприємцеві" № 17, с. 12 ми розглядали нюанси заповнення таблиці 5 під час оформлення працівника на роботу та його переведення.

Згідно з п. 8 р. ІV Порядку № 435 запис про переведення працівника на іншу посаду або роботу в того самого страхувальника вноситься до таблиці 5 у такому самому порядку, як і про прийняття на роботу. Нагадаємо, що в графі 11 таблиці 5 «Період трудових або цивільно-правових відносин, проходження військової служби та відпусток» відображаються дати початку/закінчення трудових/цивільно-правових відносин, а також соціальних відпусток.

Отже, на думку редакції, у разі переведення працівника в таблиці 5 слід робити запис одним рядком, оскільки трудові відносини не припиняються.

Офіційних коментарів від Головного управління ПФУ на той час не було.

Однак нещодавно заступник начальника головного управління ПФУ в Черкаській області надав коментарі (відповіді) з приводу проблемних питань подання оновленої ЄСВ-звітності. Фахівці ПФУ вважають, що в разі зміни посади застрахованою особою в таблиці 5 додатка 4 заповнюються два рядки стосовно цієї особи. Одна містить дані про завершення роботи на пе-ршій посаді, інша про початок роботи на другій посаді.

Додаток 4. Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів

Нова звітність з ЄСВ (коментар ПФУ)

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Ми на Facebook