Розсилка новин

12.10.2018

Про заповнення нових ЄСВ-рядків у таблиці 1

Газета «Приватний підприємець»

Роботодавці-юрособи, у яких працюють особи з інвалідністю, нараховують ЄСВ на суму доходу за ставкою 8,41%. З 1 серпня діє оновлена форма звіту з ЕСВ у редакції наказу Мінфіну від 15.05.2018 р. № 511. У зв’язку зі змінами, таблицю 1 додатка 4 розширено новими рядками (3.2.1, 3.3.1 та 3.4.1).

У якому разі заповнюються рядки 3.2.1, 3.3.1 та 3.4.1 таблиці 1 додатка 4 звіту щодо сум нарахованого ЄСВ, роз’яснюється в Базі знань ЗІР, категорія 301.06.01.

У рядкові 3.2.1 зазначається ЄСВ, нарахований підприємствами, установами й організаціями на суми зарплати, оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами особам з інвалідністю, які працюють (22%).

У рядкові 3.3.1 – зазначається ЄСВ, нарахований підприємствами та організаціями всеукраїнських громадських організацій осіб з інвалідністю, зокрема товариствами УТОГ та УТОС на суми зарплати та суми винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами, оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами осіб з інвалідністю (22%).

У рядкові 3.4.1 – зазначається ЄСВ, нарахований підприємствами та організаціями громадських організацій осіб з інвалідністю, на суми нарахованої зарплати, суми допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами для осіб з інвалідністю, які працюють (22%).

Отже, інформація в цих рядках заповнюється довідково (зазначаються суми які були б сплачені роботодавцями під час застосування розміру ЄСВ 22%). Ця інформація не впливає на показники підсумкових рядків у таблиці 1 і на загальну суму ЄСВ до сплати.

Зауважимо, що ФОП-працедавці до доходу працівників з інвалідністю застосовують ставку ЄСВ 22%. Оскільки ФОП не застосовують ставку ЄСВ 8,41%, рядки 3.2.1, 3.3.1, 3.4.1 таблиці 1 додатка 4 з ЕСВ вони не заповнюють.

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Ми на Facebook