Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




31.10.2018

Повідомляємо Фонд про виплати лише за заявами-розрахунками, поданими з 1 жовтня

Газета «Приватний підприємець»

Першого жовтня 2018 року набули чинності зміни до порядку фінансування страхувальників, відповідно до яких роботодавцям надано можливість подавати заяви-розрахунки для фінансування допомоги за листками непрацездатності, по вагітності та пологах, на поховання в електронній формі із застосування електронного цифрового підпису.

Для подання електронних документів до Фонду соціального страхування України (Фонд) роботодавці мають звернутися до відділень Фонду для укладення відповідних договорів.

Подання електронних документів надає страхувальникові право не подавати їх на паперових носіях. Якщо документи подаються в електронній формі, роздрукована заява-розрахунок разом із наданими застрахованими особами документами, на підставі яких призначалося матеріальне забезпечення, зберігаються у страхувальника.

На своїй офіційній сторінці Фонд зазначає, що на сьогодні кожну четверту заяву-розрахунок страхувальники подають через клієнтське спеціалізоване програмне забезпечення. В електронній формі також можуть подаватися повідомлення про виплату коштів застрахованим особам, що надсилаються протягом місяця від дня здійснення виплат.

Фонд наголошує, що за заявами-розрахунками, які подані до 28 вересня 2018 року включно, повідомлення подавати не потрібно.

Отже, якщо фінансування за заявою-розрахунком, поданою до 28 вересня, надійшло в жовтні, повідомлення подавати не треба. За заявами-розрахунками, поданими з 1 жовтня, повідомлення подається в загальному порядкові.

Зазначаємо страховий стаж у заяві-розрахунку

25% заяв-розрахунків для оплати лікарняних подаються в електронному вигляді

Новий Порядок і нові форми від Фонду

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2022

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне