Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

Розсилка новин

08.11.2018

Довідка про доходи після припинення ФОП

Газета «Приватний підприємець»

Чи може фізособа, стосовно якої внесено до ЄДР запис про припинення підприємницької діяльності ФОП, отримати довідку про доходи за період здійснення нею підприємницької діяльності, починаючи з 1998 року, роз’яснюється в Базі знань ЗІР, категорія 140.06.

Підставою для надання фізичній особі – підприємцеві довідки про доходи від здійснення нею підприємницької діяльності є подання до органу контролю за місцем своєї податкової адреси податкової декларації про майновий стан і доходи платниками на загальній системі оподаткування та декларації платника єдиного податку підприємцями на спрощеній системі оподаткування (ст. 177 та ст. 296 ПКУ).

Облікові справи платників податків і зборів (обов'язкових платежів) зберігаються протягом п’яти років після припинення діяльності таких суб'єктів господарювання (ст. 291 р. I Переліку типових документів, затвердженого наказом Мін’юсту від 12.04.2012 р. № 578/5).

Отже, фізособа, щодо якої внесено до ЄДР запис про припинення підприємницької діяльності як ФОП, може отримати за письмовим зверненням в органі ДФС довідку про доходи на підставі поданої(-их) податкової(-их) декларації(-ій) з урахуванням термінів зберігання облікових справ, визначених ст. 291 Переліку.

Єдиний податок для приватних підприємців. Особливості роботи на спрощеній системі оподаткування

Як працювати за загальною системою оподаткування

Add comment

Security code
Refresh

Уголок потребителя

Новий випуск газети!

• Вироби медичного призначення та РРО
  • Оплата карткою: як повернути гроші?
  • Графік відпусток: особливості складання
  • Як повернути ЄСВ, сплачений ФОП-пенсіонером