Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




27.12.2018

Дохід єдинника та власні кошти, унесені на розрахунковий рахунок

Газета «Приватний підприємець»

Доходом фізособи – підприємця – платника єдиного податку є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі (п. 292.1 ст. 292 ПКУ). Датою отримання доходу єдинника є дата надходження йому коштів у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання акта приймання-передавання безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).

Чи включаються до доходу ФОП – платника єдиного податку власні кошти, унесені на розрахунковий рахунок, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, роз’яснюється в Базі знань „ЗІР”, категорія 107.04.

Платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних із визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів. ФОП – платники єдиного податку відображають отримані доходи в книзі обліку доходів (книзі обліку доходів і витрат).

Якщо ФОП-єдинник отримав дохід від продажу товарів (робіт, послуг) у вигляді готівки й відобразив його в книзі обліку доходів (книзі обліку доходів і витрат) і потім вносить зазначену суму готівки на свій поточний рахунок, відкритий для здійснення підприємницької діяльності, унесену суму готівки не треба відображати в книзі обліку доходів (книзі обліку доходів і витрат) вдруге й ураховувати під час визначення доходу такого платника податку.

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 3853

Новий номер!

  • Помилковий платіж: як ФОП не порушити умов перебування на ЄП?
  • Договір позички авто між ФОП і найманим працівником: нотаріальне посвідчення, податкові наслідки
  • Що є перевищенням ліміту доходу для ФОП-єдинника

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне