Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




28.02.2019

Про перенесення робочих днів повідомляйте працівників заздалегідь

Газета «Приватний підприємець»

Згідно з розпорядженням КМУ від 10.01.2019 р. № 7-р «Про перенесення робочих днів у 2019 році» навесні рекомендується перенести робочий день із вівторка 30 квітня на суботу 11 травня. Ці рекомендації поширюються на тих роботодавців, працівникам яких запроваджено п'ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю.

Таке перенесення робочих днів пов'язане з тим, що на цей період припадають такі свята:

– 28 квітня – Великдень;

– 1 травня (середа) – День праці.

Нагадаємо, що 29 квітня (понеділок) – також є вихідним днем, оскільки пов'язаний зі святкуванням Великодня. Якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним, такий вихідний день переноситься на наступний робочий день після святкового або неробочого дня.

Розпорядження Кабміну носить рекомендаційний характер. Отож скористатися такими рекомендаціями чи ні – вирішувати вам. Якщо роботодавець ухвалить рішення скористатися цими рекомендаціями, він має заздалегідь (не пізніше ніж за два місяці) повідомити своїх працівників під підпис про зміну графіка роботи шляхом видання відповідного розпорядження (ст. 67 КЗпП). Відповідні зміни відображаються в Табелі обліку використання робочого часу.

У разі перенесення робочого дня, який передує святковому чи неробочому, на інший вихідний день для збереження балансу робочого часу за рік тривалість роботи в цей перенесений робочий день має відповідати тривалості передсвяткового робочого дня (ст. 53 КЗпП).

Робочий час – 2019

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2291

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне