Розсилка новин

14.05.2019

Як розрахувати зарплату, якщо місяць відпрацьовано не повністю

Газета «Приватний підприємець»

Оплата праці працівників здійснюється за погодинною, відрядною або іншими системами оплати праці. Під час укладення трудового договору з працівником обумовлюється, за якою формою (системою) буде здійснюватися оплата його праці. Зокрема, якщо запроваджується погодинна система, то зазначається, яка норма праці встановлюється: годинна чи місячна; відповідно до чого буде провадитись оплата – за відпрацьовану годину чи за місяць.

Мінсоцполітики в листі від 15.04.2019 р. № 553/0/206-19 зазначає, якщо працівник виконав повну місячну норму праці, то йому мають нарахувати оклад; якщо працівник відпрацював неповний місяць чи не виконав норми праці, то оклад нараховується пропорційно виконаній нормі праці (часу).

Отже, якщо працівник, якому встановлено посадовий оклад, не відпрацював повну місячну норму праці, то зарплату треба розраховувати пропорційно відпрацьованому часу, а саме відповідно до відпрацьованих днів.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Ми на Facebook