Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




13.06.2019

Плата за землю єдинником

Газета «Приватний підприємець»

Підприємець – платник єдиного податку, який використовує будівлі (споруди), їхні частини для провадження господарської діяльності та який оформив відповідно до вимог законодавства свої права на земельну ділянку під такими об’єктами, не повинен сплачувати земельний податок.

Водночас абз. 4 п. 297.1 ст. 297 ПКУ не передбачає звільнення від земельного податку для єдинника в разі, якщо обов’язок зі сплаті податку виникає в нього як у співвласника багатоквартирного будинку в складі витрат на управління.

Платником податку за земельну ділянку під багатоквартирним будинком з урахуванням прибудинкової території є особа, стосовно якої здійснено реєстрацію державних прав на таку земельну ділянку (установа або організація, яка здійснює управління багатоквартирним будинком державної або комунальної власності, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, яке є суб’єктом реєстрації відповідно до рішення співвласників). Усі співвласники багатоквартирного будинку (зокрема, підприємці-єдинники) мають рівні обов’язки щодо здійснення витрат на управління будинком (пропорційно до своєї частки в спільному майні багатоквартирного будинку). Плата за землю щодо земельної ділянки під таким будинком та прибудинковою територією включається до складу витрат на управління будинком і сплачується на рахунок особи, яка здійснює управління багатоквартирним будинком (ІПК ДФС від 16.04.2019 р. № 1611/6/99-99-13-03-02-15/ІПК).

Календар для єдинників першої та другої групи – 2019

Календар для єдинників третьої групи – 2019

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2218

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне