Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




10.12.2019

Декларація з турзбору: особливості заповнення

Газета «Приватний підприємець»

Нова форма Податкової декларації з туристичного збору (далі – Декларація) набула чинності 13 серпня 2019 року й застосовується починаючи зі звітності за 9 місяців 2019 року. Зміни до форми Декларації затверджено наказом Мінфіну від 08.05.2019 р. № 186.

У Базі знань наведено роз’яснення щодо заповнення колонки 2 "Місця проживання (ночівлі)" (категорія 123.04) та колонки 3 "Загальна кількість діб розміщення у місцях проживання (ночівлі)" (категорія 123.03) р. I додатка до Декларації ?

Місця проживання (ночівлі) визначено в пп. 268.5.1 ст. 268 ПКУ. Зокрема, це готелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, туристичні бази, квартири, котеджі та ін.

Отже, під часи заповнення колонки 2 р. I додатка до Декларації зазначаються повна назва та адреса місць проживання (ночівлі), визначених пп. 268.5.1 ст. 268 ПКУ.

Базою справляння збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), визначених пп. 268.5.1 ст. 268 ПКУ.

Згідно з приміткою 6 інформації до додатка в колонці 3 зазначається загальна кількість діб проживання (людино-діб) за весь звітний період. Людино-доба – день, проведений особою в місці проживання (ночівлі).

Нагадаємо, що місце (ліжко-місце) – частина площі номера з ліжком, постільною білизною, рушниками та іншим інвентарем відповідно до категорії готелю, призначена та придатна для проживання однієї особи.

Отже, під час заповнення колонки 3 додатка до Декларації зазначається загальна кількість діб проживання (людино-діб) за весь звітний період за всіма місцями (ліжко-місцями) у розрізі внутрішнього та в'їзного туризму (без врахування осіб, які не є платниками турзбору).

Водночас у разі погодинного розміщення турзбір розраховується для кожного, хто проживає (платника збору), з базою оподаткування – одна доба.

Щодо заокруглення суми турзбору

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2106

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне