Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




17.02.2021

Щодо застосування РРО та/або ПРРО

Газета «Приватний підприємець»

ГУ ДПС в Одеській області в ІПК від 16.01.2021 р. № 174/ІПК/15-32-07-05-06 надало відповіді на такі питання ФОП:

1) чи правильно я розумію, що під час продажу ФОП на спрощеній системі оподаткування (3-я група, річний дохід понад 1 млн грн) в інтернеті ліцензій на використання онлайн-сервісу з аналітики якості реклами та поведінки відвідувачів на сайтах клієнтів застосування РРО не є обов'язковим у разі розрахунків у безготівковій формі із застосуванням платіжних карток/електронних платіжних засобів, зокрема через платіжну систему WayForPay?

2) чи правильно я розумію, що під час надання інформаційно-консультаційних послуг через інтернет та/або телефоном, зокрема з питань підключення та застосування онлайн-сервісу з аналітики якості реклами та поведінки відвідувачів на сайтах клієнтів, застосування РРО не є обов'язковим у разі розрахунків у безготівковій формі із застосуванням платіжних карток/електронних платіжних засобів, зокрема через платіжну систему WayForPay?

Законом України від 06.07.95 р. № 265/95-ВР визначено правові засади застосування РРО та/або ПРРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Дія його поширюється на всіх суб'єктів господарювання, їхні господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі.

Безготівкові розрахунки – перерахування певної суми коштів із рахунків платників на рахунки отримувачів коштів, а також перерахування банками за дорученням підприємств і фізосіб коштів, унесених ними готівкою в касу банку, на рахунки отримувачів коштів. Ці розрахунки проводяться банком на підставі розрахункових документів на паперових носіях чи в електронній формі.

РРО та/або ПРРО та РК не застосовуються під час здійснення розрахунків за послуги в разі проведення таких розрахунків тільки за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів (п. 14 ст. 9 Закону № 265/95).

З огляду на вищевикладене, під час здійснення тільки в безготівковій формі оплати (шляхом переказу коштів замовниками з розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок через установу банку або шляхом унесення коштів через касу банку) або проведення розрахунків за послуги тільки за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів застосування РРО та/або ПРРО є не обов'язковим.

http://chp.com.ua/ua/vazhno-znat/item/71351-rozmiri-minimalnogo-ta-maksimalnogo-esv-dlya-fop-2021-roku

http://chp.com.ua/ua/vazhno-znat/item/71277-rozmiri-minimalnoji-zarplati-ta-prozhitkovogo-minimumu-na-2021-rik

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2626

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне