Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




19.02.2019

Щодо застосування підсумованого обліку робочого часу окремим працівникам

Газета «Приватний підприємець»

Робота з підсумованим обліком робочого часу, як правило, передбачає надурочні години й запроваджується згідно зі ст. 61 КЗпП на підприємствах, які безперервно діють, а також в окремих виробництвах і на деяких видах робіт, де за умовами роботи не може бути додержана встановлена для цієї категорії працівників щоденна або щотижнева тривалість робочого часу.

Тривалість робочого часу за обліковий період не повинна перевищувати нормального числа робочих годин. Час, відпрацьований понад норму тривалості робочого часу за обліковий період, вважається надурочним й оплачується в підвищеному розмірі згідно зі ст. 106 КЗпП.

Якщо працівникові запроваджено неповний робочий час, оплата праці здійснюється пропорційно до відпрацьованого ним часу. У листі Мінсоцполітики від 20.12.2018 р. № 313/0/206-18 зазначається, що застосування для працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу, режиму роботи з підсумованим обліком є недоцільним.

Це пов’язано з тим, що не вважається надурочною й оплачується в одинарному розмірі робота працівника з неповним робочим днем понад передбачений трудовим договором час, але в межах установленої законодавством тривалості повного робочого дня (постанова Пленуму ВСУ від 24.12.99 р. № 13).

Робочий час – 2019

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1957

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне